Welcome to Our Website

Hvor lang tid har jeg til at betale mit online lån ud?

Når du tager et online lån, kan det være godt at være opmærksom på, hvor lang tid du har til at betale dit lån ud. Der er jo stor forskel på, om du skal betale dit lån ud på tre måneder eller på tre år. Det kommer helt an på den løbetid, der er på dit lån. Nogle steder har du mulighed for selv at vælge længden på din løbetid, mens du hos andre udbydere er underlagt en fast løbetid på lånet, som du ikke kan rokke ved.

Hvis det er vigtigt for dig at få en lang løbetid på dit lån, kan det være en god idé at gå efter en låneudbyder, der giver dig mulighed for selv at vælge din løbetid på dit lån. På den måde kan du helt selv bestemme, hvor mange måneder eller år du gerne vil have til at afdrage i. Det er dog også vigtigt at sige, at jo kortere en løbetid du har på dit lån, desto billigere slipper du også, da du i så fald ikke skal betale renter i nær så mange måneder, som hvis du har en lang løbetid.

Vælger du en kort løbetid på dit lån, skal du dog også være opmærksom på, at den månedlige ydelse i så fald bliver tilsvarende højere, da du jo skal betale pengene tilbage på kortere tid. Skal du fx betale 10.000 kroner tilbage på fire måneder, skal du afdrage med 2.500 kroner + renter hver måned. Har du omvendt ti måneder til at betale lånet tilbage i, skal du kun af med 1.000 kroner + renter hver måned. Dermed er det meget en smagssag, hvad der er bedst. En kort løbetid og færre renter men til gengæld en højere ydelse, eller en lang løbetid og flere renter men til gengæld en lavere ydelse.